Kacau sebati sampai gula larut. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Cara penyediaan kuih ketayap : 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. 2 sudu besar gula pasir;
Kisar dengan 2 cawan air. Cara penyediaan kuih ketayap : Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Oleh kerana kulitnya yang lembut, . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Cara penyediaan kuih ketayap : Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ.
Cara penyediaan kuih ketayap : Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; 2 sudu besar gula pasir; ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Cara penyediaan kuih ketayap : ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. 2 1⁄2 cawan kelapa mesin; 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; Kacau sebati sampai gula larut. Kisar dengan 2 cawan air. ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Oleh kerana kulitnya yang lembut, . ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . 2 sudu besar gula pasir; Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; 2 1⁄2 cawan kelapa mesin; Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, .
١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. 2 1⁄2 cawan kelapa mesin; Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; Cara penyediaan kuih ketayap : Dari santan dan kelapa parut.
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kisar dengan 2 cawan air. 2 1⁄2 cawan kelapa mesin; Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Cara penyediaan kuih ketayap : Kacau sebati sampai gula larut. Oleh kerana kulitnya yang lembut, . Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa - Kuih Ulat Bulu Aneka Warna. 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Cara penyediaan kuih ketayap : ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Oleh kerana kulitnya yang lembut, .
Oleh kerana kulitnya yang lembut, kuih hijau kelapa. 2 1⁄2 cawan kelapa mesin;
Cara penyediaan kuih ketayap : Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . 2 sudu besar gula pasir; Oleh kerana kulitnya yang lembut, . Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ.
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Cara penyediaan kuih ketayap :
١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kisar dengan 2 cawan air. 2 1⁄2 cawan kelapa mesin; ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ.
Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini.
1 1⁄2 cawan gula melaka/merah;
٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ.
Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
2 1⁄2 cawan kelapa mesin;
Post a Comment for "Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa - Kuih Ulat Bulu Aneka Warna"